Eurekamomenten tijdens jeugdboekenmaand in de bib

Zoutleeuw - Tot zaterdag 31 maart kan je in de bib van Zoutleeuw een Eureka-moment beleven, want de Jeugdboekenmaand draait helemaal rond “Wetenschap & Techniek”. In de bib vinden heel wat leuke activiteiten plaats rond dit thema en dit voor de jongste bezoekers.

Op woensdag  7 maart was er  voorlezen in de bib· Kinderen van drie tot vijf jaar droomden er weg bij de mooiste verhaaltjes.

Op woensdag 21 maart is er een spelletjesnamiddag en Bibster en dit van 14 tot 17 uur. Kinderen van zes tot twaalf jaar kunnen zich een hele namiddag komen uitleven met de fijnste gezelschapsspelletjes. Voor kinderen vanaf tien jaar is er ook Bibster, een leuk digitaal spel om in de bib te spelen. Breng een smartphone of tablet mee en ga aan de slag!

Op woensdag 4 april is er een workshop filmtrucjes van 14 tot 16.30 uur in GC De Passant. Dwars door muren wandelen, plotseling verschijnen, je kan het zo gek niet bedenken of het kan in de film. In deze workshop ga je aan de slag met aloude filmtrucjes. Deze workshop is bestemd voor kinderen van negen tot twaalf jaar en is gratis. Inschrijven hiervoor is vereist via bibliotheek@zoutleeuw.be of aan de balie.

Voor deze activiteiten kunnen kinderen steeds hun Beleefpas gebruiken.

Info:Bibliotheek Zoutleeuw – Aen den Hoorn 16, Zoutleeuw – 011/94 90 60 – bibliotheek@zoutleeuw.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio