Cliënten sociale dienst massaal op uitstap naar Plopsaland

Landen - Het OCMW krijgt jaarlijks subsidies om mensen die het financieel moeilijk hebben, aan te moedigen om deel te nemen aan sociale en culturele activiteiten. Deze keer is Plopsaland aan de beurt.

Met deze middelen kan de sociale dienst educatieve workshops organiseren, maar ook culturele uitstappen plannen zoals toneelvoorstellingen of een bezoekje aan de zoo. Dankzij de samenwerking tussen Studio 100 en de stad Landen voor de bouw van het nieuwe Plopsaqua, kon de sociale dienst deze keer zelfs een bezoekje naar Plopsaland in De Panne op het geztouw zetten. Dat dit initiatief geapprecieerd werd, blijkt uit de 90 inschrijvingen.

 Eddy Vandenbosch, OCMW-voorzitter: “Voor de meeste mensen staan er in de zomerperiode regelmatig uitstapjes of een reis op het programma. Toch is dit voor een grote groep mensen niet haalbaar omdat hun financiële situatie het niet toelaat. Dit leidt tot sociale uitsluiting. Daarom is de organisatie van de socio-culturele activiteiten door het OCMW zo belangrijk, zeker voor gezinnen met kinderen. Onze klanten kunnen dankzij de subsidiëring deelnemen aan allerlei leuke familieactiviteiten voor slechts 5% van de reële kostprijs.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio