Boekvoorstelling in stadhuis

Paul Kempeneers schrijft boek over Waasmont

Paul Kempeneers schrijft boek over Waasmont

de auteur: Paul Kempeneers Foto: if

Landen - Het jongste nummer van Ons Landens Erfdeel, het tijdschrift van de Landense heemkundige kring, gaat integraal over de deelgemeente Waasmont. Het is een boeiende geschied- en plaatsnaam-kundige studie met heel wat aanvullende informatie.

“De studie over deze gemeente gaat niet enkel over de toponymie of plaatsnamen”, zegt auteur Paul Kempeneers. “Ik schenk ook veel aandacht aan de genealogie, of anders gezegd aan de families die in Waasmont hebben gewoond. Dat is zeker boeiende lectuur voor stamboom-onderzoekers.”. Voor de plaatsnamen raadpleegde Kempeneers de beschikbare archivalische bronnen, verspreid over verscheidene archieven en zelfs privécollecties. Genealogische weetjes, verzameld uit schepengriffies, testamenten en rekeningen, werpen een licht op de samenstelling van de Waasmontse families in vroeger tijden. Een uitgebreide bibliografie, 9 historische documenten, 15 (kadastrale) plattegronden, 31 foto's en een klapper maken van het boek een waardevol naslagwerk.

 Voorstelling boek

Het boek 'Waasmont. Plaatsnamen en hun geschiedenis' telt 128 bladzijden op A4-formaat en wordt voorgesteld in Landen in de raadzaal van het stadhuis op woensdag 12 december 2018 om 20 uur. Kostprijs: 16 euro (+ eventuele verzendingskosten 4 euro). Het boek kan worden aangekocht na de voorstelling of later bij de heemkundige kring van Landen (Rufferdinge, 011/88.34.68, www.ghklanden.be), de Standaard Boekhandel Landen, E.Y. Kempeneers via www.kempeneers.org of bij de auteur P. Kempeneers, Leuvensestraat 45, 3300 Tienen (tel. 016/81.37.28).

 

Wanneer: woensdag 12 december om 20 uur

Waar: Stationsstraat, raadzaal stadhuis

Prijs voorstelling: gratis

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio