Kobe Lecompte stelt debuutroman voor in bib

© if

© if

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

“Mijn ervaringen en levensovertuiging hebben dit boek tot een soort levensgids gemaakt in de vorm van een verhaal vol waanzinnige momenten”, zo stelt Kobe Lecompte op dinsdag 5 februari zijn boek “Babygehalte” voor in de bib van Landen.

Dirk Lambrechts

Dit verhaal gaat over een engel die op aarde komt om mensen die het leven als een groot ongeluk beschouwen, gelukkig te maken.

Het boek is een zoektocht, vol oplossingen naar geluk, met regelmatig pauzes in de vorm van losse teksten die soms eerder klinken dan kloppen. Deze teksten zijn in cursief gedrukt. Het zijn een soort “kunstwerkjes” die Kobe tussen zijn verhaal weeft. En aangezien deze tekstjes eerder klinken dan kloppen, kunnen het evengoed muziekstukjes zijn die in die mate klinken dat ze uiteindelijk ook zeker en vast kloppen.

Kobe Lecompte (1979), geboren in Brussel heeft vijftien jaar de prachtigste modeboetieks van de wereld afgeschuimd om er Belgische modecollecties te verkopen. Nadien vond hij het welletjes, deed de boeken toe en vervoegde het Belgisch leger als soldaat. Hij wilde zijn land dienen, hunkerde naar kameraadschap, maar wilde vooral gewoon doen en zijn.

In psychiatrische instellingen deed Kobe vijf jaar onderzoek naar verschillende ziektebeelden om op die manier de puzzel van de menselijke psychologie proberen op te lossen.

Van kinds af aan schreef Kobe vaak stiekem. Het boek Babygehalte kende nét twintig jaar geleden zijn eerste zinnen. Het boek heeft een intens rijpingsproces gekend en Kobe heeft het boek ook vaak en ver opgeborgen in de diepvries. Zoveel jaar later, na lessen in de nuchterheid, heeft Kobe het boek afgewerkt.

In februari 2019 vierde Kobe zijn veertigste verjaardag, het twintig jaar ontstaan en het uiteindelijk bestaan van zijn debuutroman, Babygehalte.

Wanneer: dinsdag 5 februari van 15 tot 18 uur

Waar: Bibliotheek Landen, Stationsstraat 31a

Prijs: gratis

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus