Zoutleeuw drie dagen ondergedompeld in carnavalssfeer

Zoutleeuw drie dagen ondergedompeld in carnavalssfeer

De wagen van de Ridders van de Greun Rat Foto: Alain Andries

Zoutleeuw - Volgend weekeinde is Zoutleeuw geurende drie dagen ondergedompeld in een carnavalsfeest. De Ridders van de Greun Rat rijden uit met een nieuwe wagen.

De leute gaat van start op zaterdag 16maart om 14.11 uur met de overhandiging van de sleutel van de stad aan de prins. Daarna barst het plezier echt los. Er is een kindercarnavalbal met Japi Japo tot 15 uur. Een kwartiertje later vertrekt een kinderstoet aan de bibliotheek, richting Grote Markt en dit onder begeleiding van de fanfare. Tussen 15 en 16.30 uur krijgt elk kind dat verkleed is, gratis bonnetjes voor de kermis in het historische stadhuis. Ze verschijnen er voor een jury die het prinsenkind zal kiezen. De winnaar krijgt om 17 uur een geschenkenpakket. Tussen 16.30 en 16 uur is er bovendien een optreden van D-Motion op de Grote Markt.

Op zondag 17 maart gaat de grote stoet uit. Hij vertrekt om 14.11 uur en trekt door de straten van Zoutleeuw. De organisatoren moesten tal van aanvragen weigeren omdat er slechts 37 wagens via de uitgestippelde lus kunnen.

Op maandag 18 maart is het kermis- en familiedag. De carnavalsmeute gaat dan vanaf 14 uur op bezoek in de rusthuizen. Vanaf 16 uur kan je op de kermis terecht aan verlaagde prijzen. Na 19 uur sluit het weekend met amusement, haringhappen en Greun janettenavond.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio