Leerlingen vijfde leerjaar planten mee bomen voor het klimaat

Leerlingen vijfde leerjaar planten mee bomen voor het klimaat

Foto: if

Landen - Onlangs hebben de leerlingen van het vijfde leerjaar van Hof Pepijn, samen met Natuurpunt en stad Landen een honderdtal bomen geplant voor het klimaat.

De enthousiaste leerlingen plantten de bomen achter de gebouwen van Colruyt, op de bedding van de Molenbeek, waar die het oude en het nieuwe Betsveld van elkaar scheidt.

“In de vorige legislatuur is er onder impuls van toenmalig schepen Frank Stevens een intense samenwerking ontstaan tussen Natuurpunt en de stad voor alles wat het natuurlandschap in Landen aangaat” zegt schepen van leefmilieu, Saartje Ieven. “Er werd een overeenkomst gesloten waarbij de belangrijkste natuurlandschappen en bossen in erfpacht werden gegeven aan Natuurpunt Landen. Daarnaast hebben wij de afgelopen jaren meer dan duizend bomen geplant. Hiervoor konden we altijd rekenen op de enthousiaste hulp van onze scholen of jonge gezinnen die hun boom mochten planten in het geboortebos. Die samenwerking willen we ook in de huidige legislatuur verderzetten.”

“Omdat het belangrijk is om onze jeugd te blijven sensibiliseren, deden  we opnieuw een beroep de scholen. De leerlingen van juf Evelien van het 5e leerjaar van GO!Hof Pepijn hielpen geweldig. De bomen werden onder de deskundige begeleiding van de vrijwilligers van Natuurpunt netjes aangeplant op de bedding van de Molenbeek. Nadien 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio