Korte Keten Markt in Het Vinne

Vinne Markt start op 26 april

Vinne Markt start op 26 april

Foto: if

Zoutleeuw - Op vrijdag 26 april om 15 uur start op de binnenkoer van de Vinnehoeve de Vinnemarkt. De Vinnemarkt is een Korte Keten Markt waar men producten van lokale landbouwers kan vinden. Ook in mei, juni, augustus en september is er een Vinnemarkt.

“Eénmaal in de maand, op vrijdagnamiddag is de binnenkoer, van de Vinnehoeve een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Je kan er kennis maken met lokale producten. Wij zorgen voor randanimatie, zoals muziek van een plaatselijk talent, of een huifkartocht met boerenpaarden”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.

De Vinnemarkt start op vrijdag 26 april van 15 tot 19 uur. Ook op 24 mei, 28 juni, 30 augustus en 27 september is er een Vinnemarkt in Zoutleeuw. Tijdens de markt kan men kennis maken met een kwaliteitsaanbod van vlees, brood, taart, kaas, fruit en groenten en wijn van lokale producenten.

“De Vinnemarkt krijgt steun van de provincie omdat we initiatieven die de afstand tussen teler en consument verkleinen, de zogenaamde korte keten, een warm hart toedragen”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw.

 

wanneer: vrijdag 26 april vanaf 15 uur

waar: Vinnehoeve, Provinciedomein Het Vinne, Ossenwegstraat 70 in Zoutleeuw

prijs: gratis

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio