Resem aan feestelijkheden

Heel lang zomeren in Landen

Heel lang zomeren in Landen

Het openingsmoment vindt plaats onder de watertoren. Die kleurt voor die gelegenheid roze. Foto: Dirk Lambrechts

Landen - “Zomeren in Landen” duurt dezer zomer extra lang. Het startevenement is er op vrijdag 14 juni aan de watertoren terwijl de Herfstbraderie met Cirk Publiek de hekken sluit op vrijdag 6 en zaterdag 7 september.

Vrijdag 14 juni om 20.30 tot 22.30 uur vindt het startmoment plaats van Zomeren in Landen onder de watertoren. Op het programma staat “speeddaten” met het stadsbestuur. Tijdens deze gesprekken zorgt dat bestuur voor een “mocktail”. Om 22.30 uur volgt het officiële startschot.

Zomeren aan de Gete is de volgende stap in het programma: Op zondag 23 juni van 12 tot 17 uur kan je in Ezemaal terecht in de hitorische vierkanthoeve voor workshops rond water, de tentoonstelling “onverGETElijk, een kanotocht op de Kleine Gete, het Getestrand, theater, vlotten bouwen, muziek en een verrassende wandeling.

Op zondag 30 juni is er kermis op Sinte-Gitter met een reuze crea-rommelmarkt. De archeologische site opent haar deuren en gidsen van de heemkundige kring leiden je rond in historische klederdracht. Natuurlijk kan je er proeven van Geertenminne, volgens de legende een verzekering tegen een ongelukkige reis. Er gaar ook aandacht naar de herdenking van patroonheilige Sint-Gertrudis, dit jaar 1360 jaar overleden. Ook op het programma: kinderanimatie, kinderboerderij, animatiestandjes, op blote voeten in de natuur, volksspelen enz…

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni is er zomerbraderie en avondmarkt in de verkeersvrije stationsstraat en Stationsplein. Vrijdag is dat vanaf 17 uur, zaterdag vanaf 14 en 16 uur voor de avondmarkt. Op zaterdag is er de Roefel 2.0 voor de kinderen. Het is een actieve doe- en probeerdag voor kinderen met om 17 uur op het Marktplein een kids disco-party.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio