Schooljaar sloot af met Operatie Proper

Landen - VBS Gertrudis en Wonderwijs Walshoutem sloten beiden het schooljaar mooi af met een cheque van 1500 euro die ze ontvangen door hun deelname aan Operatie Proper, een actie van Mooimakers in de scholen. Zij engageerden zich voor een actieplan waar ze het hele schooljaar aan werkten.

De kinderen knutselden anti-zwerfvuil-platen en leerden over het recyclagepark. Brooddozen, drinkbussen en koekjesdozen werden zo veel mogelijk gestimuleerd om afval te vermijden. De kinderen leerden correct sorteren. In beide scholen zijn er klassen van dienst, die de speelplaats mooi maken en houden.

“Het enthousiasme, de spontaniteit van de kinderen over de natuur en wat zij kunnen doen voor een mooie school, is aandoenlijk”, zegt Saartje Ieven, schepen van Onderwijs en Milieu, “Ook de gesprekken met de directies en geëngageerde leerkrachten, die zich achter de schermen inzetten, waren boeiend. Het idee om in Landen met alle scholen samen een “mooimaakevenement” te organiseren, neem ik graag mee de vakantie in om vorm te geven in een volgend schooljaar.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio