Groen Landen maakt historische voetweg tussen Landen en Attenhoven opnieuw open

Landen - Onlangs hielpen extra handen om samen met Groen Landen een gedeelte van de voetweg nr.35 tussen Landen en Attenhoven vrij te maken. Het resultaat mag gezien worden. “Groen Landen hoopt hierbij de eerste dobbelsteen gelegd te hebben voor het herstel van onze trage wegen”, zegt raadslid Carla Reynaerts.

In heel Vlaanderen werd de Dag van de Trage Weg georganiseerd. Op die dag kon iedereen activiteiten organiseren om oude buurt- en veldwegen opnieuw in ere te herstellen.

Iedere weg die bestemd is voor niet-gemotoriseerd verkeer is eigenlijk een Trage Weg. Joggers, fietsers of wandelaars zijn hierbij de belangrijkste gebruikers. Daarnaast hebben trage wegen ook groot belang bij natuurontwikkeling. “In Landen zijn er nog heel wat verborgen trage wegen of voetwegen.”, zegt Groen Landen gemeenteraadslid Carla Reynaerts. “Maar wij vragen aan de meerderheid vooral aandacht voor de Trage Wegen die verdwenen zijn, bijvoorbeeld omdat ze ingenomen werden voor akkerbouw. Recent werd trouwens een nieuw gemeentewegendecreet goedgekeurd waarin staat dat geen enkele openbare gemeenteweg nog kan worden tenietgedaan door verjaring, ook al is deze weg niet meer zichtbaar.”

Op de gemeenteraad van september deed Groen Landen een warme oproep aan de coalitie om, net als tientallen gemeenten in Vlaanderen, mee te doen met de Dag van de Trage Weg. Eerste schepen Gary Peeters (CD&V) gaf aan dat er alvast werk wordt gemaakt van een trage-wegenplan, en hoopt volgend jaar dit zelf te kunnen organiseren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio