Hofheide schenkt cheque aan Centrum Therapeutisch Paardrijden

Hofheide schenkt cheque aan Centrum Therapeutisch Paardrijden

Gedeputeerde An Schevenels, burgemeester Gino Debroux, Paul Vlayen (CTP), Rosi Peeters (CTP), schepenen Eddy Vandenbosch & Lore Fourie en de directeur van Hofheide, Jacques Roggen. Foto: if

Landen - Op voorstel van het stadsbestuur schonk de vzw Hofheide dit jaar een cheque aan het Centrum Therapeutisch Paardrijden uit Attenhoven.

De intergemeentelijke samenwerking vzw crematorium Hofheide investeert jaarlijks een deel van haar winsten in sociale projecten binnen haar werkingsgebied. Hofheide vraag hiervoor input aan de lokale besturen- aandeelhouders. Na vzw Bindkracht en vzw Passhuis heeft het Landense stadsbestuur dit jaar het Centrum Therapeutisch Paardrijden voorgesteld.

CTP is een multidisciplinaire organisatie die mensen met een hulpvraag therapeutisch begeleidt en helpt met het paard als co-begeleider. Het werkt met professionele therapeuten die elk een voorkennis hebben van paarden, paardrijden en paardentaal.

Het centrum organiseert op geregelde tijdstippen infosessies, workshops en studiedagen over therapeutisch paardrijden, paardentaal en natuurlijk paardrijden. Jaarlijks vindt er ook een paardenkamp plaats voor mensen met een beperking.

Het bestuur van Vzw Hofheide ging in op het voorstel van het stadsbestuur en overhandigde in aanwezigheid van burgemeester Gino Debroux (L’anders) en schepenen Lore Fourie CD&V)en Eddy Vandenbosch (L’anders) een cheque van 1.000 euro aan de oprichters van CTP.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio