Geen vuurwerk tijdens de feestdagen

Landen als diervriendelijke gemeente

Landen - Landen ondertekende de beginselverklaring diervriendelijke gemeente van de provincie Vlaams-Brabant. Het engagement bevat veertien voorwaarden rond dierenwelzijn.

De eerste voorwaarde is de aanstelling van een schepen voor het dierenwelzijn in Landen. Deze taak neemt burgemeester Gino Debroux (L’anders)op zich. Eind november leggen we aan de gemeenteraad de statuten en het huishoudelijk reglement voor van de Raad voor Dierenwelzijn”, (zegt Debrpux. “Deze raad wil een raadgevende stem zijn en deskundig en beleidsondersteunend advies geven als het om dieren gaat. Daarnaast wil de raad lokale initiatieven uitwerken en toekijken op het dierenwelzijn in de stad.”

Het stadsbestuur zet in op dierenwelzijn en kiest resoluut voor een totaal verbod op vuurwerk tijdens de feestdagen. Hiermee gaat Landen een stap verder dan de voorwaarden die zijn opgenomen in de beginselverklaring diervriendelijke gemeente.

“Ook het zwerfkattenbeleid wordt verder aangepakt. Het sterilisatie- en castratieproject dat al meer dan tien jaren succesvol draait, breidt uit met een vijftal schuilhokken, die het Vlaams gewest gratis ter beschikking stelt. Samen met de nieuwe Raad voor Dierenwelzijn en onze milieudienst zullen we bekijken hoe en waar deze schuilhokken voor zwerfkatten best worden opgesteld“, aldus Gino Debroux.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio