Aloude traditie in ere hersteld

Een nieuwe lindeboom aan de Ossenweg

De nieuwe lindeboom Foto: if

Zoutleeuw - Nadat de oude Lindeboom omviel, ging de eigenaar van het perceel, Jelle Daniels, op zoek naar een nieuwe Tilia Cordata. Dit bracht hem bij Stijn Wijnants die het hele verhaal van de oude Lindeboom kende en een nieuwe boom wou schenken, geleverd door zijn firma in Nederland.

De mensen van firma Debeer & Devos boden aan om de nieuwe winterlinde gratis te planten. Jelle werkte vaak door tot in de late uren om de boordstenen, het hekwerk, enz… af te werken. Na een eucharistieviering in de kerk van den Ossenweg, werd de boom ingezegend. Het kapelletje dat opnieuw in de boom zal hangen werd recent nog door enkele inwoners van de Ossenweg piekfijn in ere hersteld. Het hele gebeuren leeft hier sterk door de jaarlijkse processie.

“Ik ben ongelooflijk blij dat we deze eeuwenoude traditie verder zetten,” zegt Jelle. “De nieuwe boom zal weer een belangrijke ontmoetingsplaats worden voor de inwoners van Zoutleeuw. Hopelijk zullen ze binnen enkele honderden jaren opnieuw spreken over een eeuwenoude lindeboom aan den Ossenweg en gaat het verhaal van de oude Winterlinde nooit verloren.”

“Volgend jaar zullen we zien of de boom in bloei gaat.  Alles zal goed opgevolgd worden door boomchirurg Niels Arnouts van firma Debeer & Devos.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio