Internationale Dag tegen Homofobie

Gaybrapaden en regenboogvlag

Gaybrapaden en regenboogvlag

Foto: if

Landen - Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei werd vandaag aan het stadhuis van Landen eigenhandig de regenboogvlag gehesen door Gary Peeters(CVD&V) schepen van gelijke kansen. De “gaybrapaden” aan scholen kregen overal een fris kleurtje.

Het is dit jaar precies 30 jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten heeft geschrapt. Ook in Landen is er geen plaats voor discriminatie op basis van gender en geaardheid.

Om deze verjaardag in de kijker te plaatsen, kregen de zebrapaden aan de scholen de regenboogkleuren. Deze zebrapaden werden door de kinderen omgedoopt tot “gaybrapaden”, een passende en originele naam. Gary Peeters vindt het jammer dat er dit jaar geen sensibiliserende scholenacties kunnen doorgaan omwille van het coronavirus: “Toch mogen en willen we deze dag niet zomaar voorbij laten gaan! Zelfs het coronavirus kan ons niet tegenhouden om onze solidariteit in de strijd tegen holebi-en transfobie te tonen.”

Met mondmaskers op kunnen schepen Gary Peeters, Jasmien Degreef en Esther Brouwer van de dienst Welzijn de IDAHOT veilig tegemoet treden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio