Ontsmettingszuilen voor de handen

Opnieuw wekelijkse donderdagmarkt

Landen - Vanaf donderdag 21 mei kan de wekelijkse markt opnieuw plaatsvinden op het Marktplein. Het bezoek aan de markt zal er anders uitzien omwille van de coronamaatregelen.

Gary Peeters (CD&V) schepen bevoegd voor lokale economie, is tevreden dat handel en middenstand stap voor stap terug opstarten. Volgens hem kan het marktbezoek in alle veiligheid verlopen: “we gebruiken maar een deel van het Marktplein. De bezoekers van de markt zullen de aangepaste opstelling nauwgezet moeten volgen. Er is een verplichte ingang en een aparte uitgang.”

“De te volgen circulatie wordt duidelijk aangegeven en hierbij hebben we rekening gehouden met de looprichting van de Stationsstraat. De gangen zijn extra breed gemaakt zodat je overal de sociale afstand van anderhalve meter kan respecteren. We voorzien stewards om de bezoekers indien nodig te begeleiden naar de in- en de uitgang. Zij zullen er ook op toezien dat de ontsmettingszuilen voor de handen, die aan de in- en de uitgang van de markt worden opgesteld, door elke bezoeker worden gebruikt.”

“Er mogen ter plaatse geen dranken of voedingswaren worden genuttigd. Ook de deelnemende marktkramers hebben bepaalde verplichtingen waaraan ze moeten voldoen. Zo moeten de marktkramers en hun personeel verplicht een mondmasker dragen. Ze moeten er ook voor zorgen dat de klanten de mogelijkheid hebben om de handen te ontsmetten na elk contact, na het gebruik van bancontact of na het aanraken van de goederen.”

De gekende richtlijnen en maatregelen blijven onverminderd van kracht bij het bezoek aan de markt. Betaal met de kaart en bij voorkeur contactloos.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio