Op virtueel kamp in Freinetschool TintelTuin

Op virtueel kamp in Freinetschool TintelTuin

Foto: if

Zoutleeuw - In de laatste maanden voor de zomervakantie gaan de leerlingen van GO! Freinetschol TintelTuin jaarlijks op kamp. Dat leek dit schooljaar in het water te vallen. De leerkrachten van de tweede graad kwamen met een mooi alternatief: een virtueel kamp.

“Normaal gingen we met onze klassen op kamp naar Zutendaal,” zegt Corine, leerkracht uit de tweede graad. “ We konden dit niet zomaar voorbij laten gaan. We dachten we na over een creatieve oplossing: virtueel kamp. Iedereen vanuit zijn eigen kot, maar wel met een gedeelde motivatie. Via onze videokring deelden we dit idee met de kinderen en ouders.”   “Onder het motto: Zet je tent in de tuin, bouw een kamp buiten, onder de tafel of in je bed, trek je speelkleren aan en we zijn weg!”

“Deze week krijgen de kinderen allemaal doe-opdrachten. Opdrachten die we normaal op kamp ook zouden doen. Een eigen douche maken, een bloemenwiel knutselen, een wormenhotel ontwerpen, een eigen bloemenpers maken enz…. We dagen onze leerlingen uit om zoveel mogelijk opdrachten uit te voeren. Samen met de collega’s staken we gisteren een getal in een enveloppe. Dit is het aantal opdrachten dat we denken dat de klassen zullen volbrengen. Als dit aantal overschreden wordt door de leerlingen, gaan we als leerkrachten een tegenprestatie aan. We nemen dan een zanddouche. Hiermee willen we vooral de campagne van Wereldwaterdag steunen. Er is een watertekort en door het nemen van een zanddouche in plaats van een ijsdouche, waar emmers water gewoon worden verspild, kunnen we ook hier ons steentje bijdragen.”

Aurélie uit de klas van Corine bereidt haar kamp al goed voor. Ze slaapt nu al in haar tent in huis.

Op donderdagavond is er zelfs een virtueel kampvuur met marshmallows in de klas van Corine. "Dit kan en mag gewoon niet ontbreken, want het is vaak de afsluiter van ons kamp. Na ons kampvuur kruipen we allemaal in onze tuin in ons kamp of tent. Ikzelf ga ook kamperen, want mijn dochter Danse zit ook in de derde graad.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio