Actueel kunstwerk voor stadhuis geïnspireerd door coronacrisis

Landen - De Landense kunstenares, Sarah Dhont, plaatste een tijdelijke “kunstbank” voor het stadhuis. Het in het oog springende werk toont een innig moment met een hoopvolle boodschap in deze vreemde tijden.

Landen is een tijdelijk kunstwerk rijker. Kunstenares Sarah Dhont uit Attenhoven plaatste een installatie vlak voor het stadhuis. Het thema van het werk is “hoop” en Sarah werkte dit uit met een intieme figuur, zittend op een bank. Deze beeldtaal brengt een krachtige boodschap.

In Landen staan enkele kunstwerken in de publieke ruimte. Zo is er het bloesemkunstwerk in Neerlanden aan ’t Eikske, het beeld in het stadspark, de installatie op de sterretjesweide op de begraafplaats van Attenhoven en de levende installatie aan het slachthuisplein. “Ik ben zeer blij dat Sarah deze tijdelijke installatie in het centrum van Landen wil plaatsen”, zegt schepen van Cultuur Gary Peeters (CD&V).

“Het thema van het werk is ‘hoop’, een mooie boodschap in deze rare tijden en zeker net voor het Pinksterweekend. Ik hoop dat de Landenaar dit werk tijdelijk zal omarmen en verwacht ook heel wat foto’s hiervan te zien op sociale media”, aldus schepen Peeters.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio