Graag mee op uitstap

Fanny Godin wordt 108 in Huize O.L.V. van Lourdes

Fanny Godin wordt 108 in Huize O.L.V. van Lourdes

Fanny Godin staat recht als een kranige dame. Foto: Dirk Lambrechts

Zoutleeuw - Dat Fanny Godin er 108 wordt, kan je er niet aan zien. De voor haar leeftijd nog zeer kranige dame woont in het verzorgingstehuis Huize O.L.V van Lourdes. Donderdag is het er vast feest!

Het is niet enkel feest volgende donderdag, er staat ook een uitstap gepland. Fanny verheugt er zich ondanks haar 108 op om mee te gaan naar Scherpenheuvel. Fanny verblijft van in februari 2009 in het verzorgingstehuis van Zoutleeuw. Ze stapt er rond met een wandelstok en vertelt graag over vroeger. Bovendien neemt ze deel aan de activiteiten om fit te blijven..

Fanny is op 27 mei 1902 in Hoei geboren. Ze was de jongste van vier kinderen. Ze bracht er haar jeugd door en liep er school. Het bleek een sportief meisje met een voorliefde voor tennis, zwemmen en af een toe een tochtje met de kano op de Maas.

In 1930 trouwde ze met Jacques Pardon. Er kwam één dochter en geen kleinkinderen. Fanny woonde in Brussel. Enkel tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleven ze op hun domein in Zoutleeuw. Haar man, die als één van de eersten in de streek een auto kocht, overleed dertig jaar geleden. Fanny woonde enkele jaren in bij haar dochter en schoonzoon in hun domein, tot ze vorig jaar naar Huize O/L/V van Lourdes verhuisde.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio