Kimberly laat Geertrui herleven

Beelddichter André Devlaeminck brengt Gertrudis terug naar Sinte Gitter

Beelddichter André Devlaeminck brengt Gertrudis terug naar Sinte Gitter

André Devlaeminck en Kimberly Schemmekes Foto: Dirk Lambrechts

Landen - Kunstfograaf André Devlaeminck uit Landen, alias Radan, brengt een fantastische bijdrage aan de viering van Landen800. In een zuiver mystieke foto van het Gitterdal laat hij Sint-Getrudis herleven in de persoon van de vijftienjarige Kimberly Schemmekes uit Attenhoven.

Kunstfotograaf André Devlaeminck is een beelddichter . Zijn impressionistische beelden van het mystieke Landense Gitterdal zijn een pure nostalgische koestering naar esthetische en cultuurhistorische waarden.


Kimberly Schemmekes, leerling van het St.Gertrudiscollege, is de muze voor wat hij ‘een contemporary rendering van de toen nog in Landen opgroeiende mystieke Geertrui, in combinatie met een sfeervol twilight Gitterdalscape’noemt. André laat Kimberly in de huid van Gertrudis kruipen die toen ze in het Gitterdal ronddoolde dezelfde leeftijd had.
 

De kunstenaar geeft het geheel een esoterische toets mee door zijn nauwkeurige observatie en weergave van het thema, de aandacht voor het detail, maar vooral door de hoogtechnische afwerking . Op die manier creëert hij een adembenemende artistiek fotografische mise en scene.


André maakte ook een serie beelden van het Gitterdal met tombe van Pepijn in de edele ‘Bromoil’ pigmentdruktechniek met tamponeerborstels.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio