Zwemmen met bewoners van Huize OLV van Lourdes uit Zoutleeuw

109-jarige Fanny Godin neemt duik in Landens zwembad

Zoutleeuw - Twee bewoners van het rust- en verzorgingstehuis OLV van Lourdes gingen zwemmen in het stedelijk zwembad van Landen. Eén van de zwemmers was de 109-jarige Fanny Godin. Met vier begeleiders trokken zij en August Persoons naar de zwemkom.

Fanny Godin zei eerder in een interview naar aanleiding van haar 109-ste verjaardag dat ze best nog wel eens wilde gaan zwemmen. Het personeel van het rusthuis wilde die wens in vervulling laten gaan. Met vier begeleiders en August Persoons ging het richting zwembad.

August zwom vroeger regelmatig in het zwembad van de Tiense Suikerraffinaderij. Beide bejaarden waren toch wel wat zenuwachtig en nieuwsgierig om te zien of ze na al die jaren nog konden zwemmen.

Het gezelschap kon in Landen gebruik maken van het kleine bad. Daar konden de ‘ongewone’ zwemmers staan en aan het water gewennen. Dat water voelde volgens de begeleiders lekker warm aan, waardoor de zwemmers bijna een uur van de zwembeurt konden genieten.

Fanny vond het geweldig! Na een tijdje voelde ze zich als een vis in het water. August slaagde er zelfs in om enkele meters schoolslag te zwemmen. Hij is van mening dat er niets zo gezond is als enkele baantjes zwemmen. Er zat zelfs een sessie aquagym en een balspel in.

Volgens de begeleiders en de ergotherapeute, Anja Brulmans, was het een positieve ervaring die in de toekomst voor herhaling vatbaar is.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio