Na Tumulus Magna en Tumulus 800

De Kale Ridders brouwen aan een bruin tarwebier

© Dirk Lambrechts

De Kale Ridders brachten de Landense bieren Tumulus Magna en Tumulus 800 op de markt. Ze brouwen regelmatig op kleine schaal om nieuwe recepten te optimaliseren. Zo ontstaat er langzaam aan een eerste bruin bier. Je kon een voorsmaakje krijgen tijdens de tweede editie van De Bierfeesten in Neerlanden.

Dirk Lambrechts

Momenteel werken de ridders in hun kelder aan de Tiensestraat in Landen aan wat ze noemen een donker bier. Ze willen het voor kerstmis en Nieuwjaar 2011-2012 op de markt hebben.

Tijdens de bierfeesten op de terreinen van burgemeester Kris Colsoul in Neerlanden, kon je proeven van een experimenteel brouwsel. De Landense brouwers wilden zo de mening van de Landenaren te weten komen. ‘We willen de Landenaren eens exclusief de gelegenheid bieden om zo’n experimenteel bier te proeven’, stellen ze.Volgens hen is hun donkere bier nog ver van perfect. Naar wij konden proeven smaakte het echter best lekker.

Het nieuwe bier, waarvan we de naam nog niet weten, is eigenlijk ontstaan in november 2010. Het zou 7,5 graden sterk zijn. Het gaat om een volmout bruin tarwebier. De kruiding gebeurt met koriander.

De bierliefhebbers kijken er vast naar uit.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio