Landen was even de gaststad voor Kom op tegen Kanker. De zes teams rijden de 1000 km in een soort estafette van telkens 250 km. Elk team telt een tot acht personen en verzamelt 5.000 euro voor Kom op tegen Kanker. Dit jaar gaat het geld naar kankeronderzoek.


Tussen de teams merken we dat van Landens initiatiefnemer Jan Jacquet en voor het eerst ook dat van schepen Gino Debroux. Alle teams werden met open armen en spandoeken verwelkomd op het Marktplein. Aan verschillende standjes konden ze zich te goed doen aan versnaperingen.


Later wordt bekend hoeveel de Landense acties bijdroegen aan het project. Zo waren er naast de 1000 km ook de zaalvoetbal, een Italiaanse avond, een spinning marathon, een zwem marathon, de jeugd met een Pepijnjogging en een fietstocht naar Polen.


In Landen startte tegelijk ‘Met belgerinkel naar de winkel’, een actie die de inwoners aanzet om met de fiets naar de winkel te rijden. Er was ook een fietsenverkoop. Veertig fietsen van particulieren en dertig in beslag genomen of gevonden fietsen werden er voor een prijsje aan de man gebracht.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio