Overhandiging van een cheque

Rotary Landen steunt openluchtklassen van buitengewoon onderwijs Hoegaarden

Rotary Landen steunt openluchtklassen van buitengewoon onderwijs Hoegaarden

Overhandiging van de cheque Foto: ER

Landen - Het buitengewoon secundair onderwijs Mariadal Hoegaarden organiseert jaarlijks openluchtklassen voor verschillende klassen. De leden van Rotary Landen steunen dit project voor het tweede jaar op rij.

Leerkrachten van het buitengewoon secundair onderwijs Mariadal Hoegaarden werken dagelijks met jongeren die thuis sociale en emotionele problemen kennen en het financieel niet zo breed hebben.


Jaarlijks organiseren de leerkrachten openluchtklassen voor verschillende klassen. Gedurende deze dagen bieden zij hen tal van activiteiten aan die de zelfredzaamheid en groepsvorming bevorderen. Zo versterken zij het vertrouwen in volwassenen dat door hun leefsituatie dikwijls geschonden werd. Elke dag zorgen ze voor een gezonde en volledige maaltijd, hetgeen deze jongeren thuis niet altijd hebben.


Hieraan is een prijskaartje verbonden en zij trachten dit voor de leerlingen zo laag mogelijk te houden door een aantal acties te ondernemen zoals wafel- en broodjesverkoop.
Vorig schooljaar konden zij, mede dankzij de steun van Rotary Landen, hun jongeren onvergetelijke dagen bezorgen. Daarom steunt Rotary Landen dit project opnieuw. De voorzitter overhandigde aan de verantwoordelijken van Mariadal een cheque van 2.500 euro.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio