Tempus Arti 5 spectaculair van start

Twaalf mensen ingegraven voor performance

Maria Lucia Cruz Coreia Foto: Dirk Lambrechts

Zoutleeuw - De jonge Portugese kunstenares Maria Lucia Cruz Correia groef twaalf mensen in voor een performance tijdens de opening van Tempus Arti 5. Daarbij kwam er voor elk een infuus in de arm en een blauw operatiekleed.

Maria Lucia slaagde er meteen in om het publiek in de ban van haar performance te houden. De twaalf mannen,vrouwen en kinderen, tot het middel ingegraven in een gouden stoppelveld, vormden met hun blauw operatiekleed en een infuus in de arm een adembenemend schouwspel in het open landschap.

Het geheel gaf een onwezenlijke, haast surrealistische aanblik. De ingegraven personen hielden zich muisstil en aten van de appels die op een stapeltje voor hen lagen.

Maria Lucia Cruz Correia wil de mensen dichter bij de natuur brengen. Ze spreekt in haar performance over menselijke gezondheid en natuur. Ze stelt zich de vraag of het menselijk ras zal overleven. Ze brengt die natuur in symbiose met ons bestaan. ‘Leven is het icoon van overleven en de natuur is het icoon van het leven’, stelt ze.

Tempus Arti 5 is een internationale triënnale voor actuele kunst. Het is een kunstroute van 32 kilometer die je met de fiets of de auto kan afleggen tussen Landen, Linter en Zoutleeuw. Curator is Tim Cleuren.

Waar: vertrekpunt EMI 22 voormalige legerkazerne, Hannuitsesteenweg 80 in Landen
Wanneer: tot 16 september van woensdag tot zondag van 10 tot 18 uur.
Prijs: gratis
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio