Henri Plevoets neemt deel aan poëziewedstrijd Julia Tulkens

Achtennegentigjarige schenkt gedicht aan cultuurdienst

Achtennegentigjarige schenkt gedicht aan cultuurdienst

Foto: org.

Landen - Henri Plevoets, een van de oudste bewoners van woonzorgcentrum Oleyck overhandigde een van zijn gedichten aan Johan De Rocker en Simon Vanrutten van de cultuurdienst van stad Landen. Hij neemt ook deel aan de tweejaarlijkse poëziewedstrijd Julia Tulkens.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd in Landen, Linter en Tienen. De winnaars van de wedstrijd kennen we in oktober, dezelfde maand dat Henri zijn achtennegentigste verjaardag viert.

Sinds Henri Plevoets, een voormalig staalarbeider, in woonzorgcentrum Oleyck woont, heeft hij de schrijfkriebels te pakken. Reeds drie jaar schrijft hij gedichten over uiteenlopende onderwerpen zoals de ruimte, op reis gaan en liefde.

Nadat hij in ‘Licht op Landen’ over de Julia Tulkens wedstrijd las, trok Henri zijn stoute schoenen aan en vroeg hij aan de animatieverantwoordelijke om een gedicht in te dienen. Voor de categorie volwassenen werden er in Landen 105 gedichten ingezonden, waarvan zelfs enkele uit Frankrijk en Nederland. Hoewel de winnaars van de wedstrijd pas op 21 oktober bekend gemaakt worden, houdt de competitie Henri al twee maanden in de ban en schrijft hij bijna dagelijks een nieuw gedicht.

Naar aanleiding van deze aangewakkerde passie voor poëzie, wil Henri een kader met zijn favoriete zelfgemaakte gedicht schenken aan de cultuurdienst van stad Landen. Het ingekaderde gedicht heeft hij enkele jaren geleden geschreven en zal binnenkort een plaatsje krijgen in het stadhuis van Landen.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio