SP.A valt uit de boot

CD&V sluit coalitieakkoord met Open VLD

De overwinnaars van de CD&V Foto: Dirk Lambrechts

Zoutleeuw - CD&V komt als overwinnaar uit de gemeenteraadsverkiezingen met 38,4 procent van de stemmen of 8 zetels op 19. Vorige partner SP.A haalt net als Open VLD 4 zetels. Er is een coalitie gesloten tussen CD&V en Open VLD.

Huidig burgemeester Jos Ceyssens wordt de eerste vier jaar burgemeester tot hij 65 is. Hij geeft dan de sjerp door aan partijgenoot Boudewijn Herbots. Vicky Tweepenninckx, lijsttrekker van Open VLD, wordt gedurende zes jaar eerste schepen. Ook het OCMW-voorzitterschap gaat naar de Open VLD. Voorzitter wordt Etienne Wouters.


De eerste drie jaar levert CD&V drie schepenen met Roger Mertens, Hilde Vandevelde en Pol Matthues. Zij worden de volgende drie jaar vervangen door twee CD&V schepenen en door één Open-VLD schepen.


‘Na de tsoenami van N-Va in Vlaanderen is de overwinning die we hier in Zoutleeuw halen met 8 zetels een absolute overwinning,’ zegt burgemeester Jos Ceyssens. We staan hier al drie legislaturen’, zei hij in zijn overwinningstoespraak . ‘Ik dank allen die op de lijst staan. ‘
‘We zullen de volgende zes jaar het financiële beleid hertekenen. Het wordt een spaarlegislatuur. Dat wil niet zeggen dat we stilvallen: Budingen krijgt een totaal nieuwe face-lift. ‘


‘Tien procent van de Vlamingen leeft onder de armoedegrens. We zullen een nieuw sociaal beleid uittekenen.’
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio