Plezier voor jong en oud

Vinnefeesten terug in de tijd

Vinnefeesten terug in de tijd

Plezier tijdens de Vinnefeesten enkele jaren terug in de tijd Foto: Dirk Lambrechts

Zoutleeuw - Muziek, eten, dansen, sporten en leven zoals toen, dat kan je meemaken tijdens de Vinnefeesten met als thema: terug in de tijd.

De hoeveomgeving wordt terug geflitst naar 1841 toen de oud districtcommissaris van Hasselt, Henri de Pitteurs, begon met de drooglegging van het Vinnemeer. Hij gebruikte daarvoor een stoommachine van zes peerden kracht. Als je weet dat de stoommachine tegelijk gebruikt werd om een alcoholdistilleerderij aan te drijven, kan je je aan een sfeervolle namiddag verwachten.

De kinderen genieten die dag van spelletjes en workshops, zoals paalklimmen, hoefijzerwerpen, kruisboogschieten, hindernissenparcours en kruiwagenrace. Ook gaat er aandacht naar gebruiksvoorwerpen van vroeger.

De fanfare St. Cecilia van Zoutleeuw en Dansstudio Cre@rt zorgen voor de muzikale omlijsting. Theater Verkneukelingskes brengt improvisatietheater naar Het Vinne.

 Kinderen tussen negen en twaalf jaar kunnen meedoen aan de wedstrijd “De Witte van Lief”, een wedstrijd met spelletjes en testen.

 Vooraf inschrijven zodat de gidsen rekening kunnen houden met het aantal deelnemers. Inschrijvingen: provinciedomein.zoutleeuw@vlaamsbrabant.be of 011 78 18 19


Waar: het Vinne
Wanneer: zondag 23 juni van 14.30 tot 18 uur
Prijs: gratis
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio