Zwaar verlies bij FC Den Bosch

KV Turnhout op zoek naar juiste vorm

Turnhout - KV Turnhout verloor met 4-0 van de Nederlandse tweedeklasser Den Bosch. De beoogde vorm van de Turnhoutse voetbalclub is nog ver weg.(dmm)

Vrijdagavond speelde tweedeklasser KV Turnhout een oefenmatch tegen de Nederlandse tweedeklasser FC Den Bosch, waar de Turnhoutenaar en doelman Bruno Appels een nieuwe voetbalstart neemt. De draak die de Brabantse stad in haar logo heeft, staat voor onoverwinnelijkheid. Die draak heeft KV Turnhout voorlopig nog niet in haar rangen, want het verloor met 4-0. Turnhoutenaar Gunther Looyens maakte een eigen doelpunt dat voor de 3-0 zorgde.

Gelijkspel

Gisteren, zaterdag, behaalde Turnhout dan weer een gelijkspel (2-2) tegen derdeklasser Hoogstraten, vorig jaar het zwarte beest voor de Turnhoutse voetbalclub. 

Moeilijke start

De start voor Turnhout lijkt moeilijk te zijn, sportief maar ook financieel. De onderhandelingen met een grote sponsor zijn nog volop aan de gang. Lokale sponsors houden Turnhout voorlopig op de been. Van Lierse en de Egyptische sponsor heeft de club immers weinig steun te verwachten.

Beterschap

Wat een blijde intrede in tweede klasse moest zijn, wordt een start in mineur. Hopelijk veegt Turnhout alle problemen op tijd van de baan en kan het aan een topseizoen beginnen zoals Paul Allaerts, de scheidsrechter die bij KV Turnhout aangesloten is, gisteren in Mechelen liet zien. We kijken in ieder geval uit naar 19 augustus, wanneer KV Turnhout tegen KVK Tienen de thuismatch en eerste match in tweede klasse speelt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio