Ook Turnhoutse wateren vervuild

Kunstwerk in Turnhoutse galerie helpt Noordzee plastiekvrij te maken

Kunstwerk in Turnhoutse galerie helpt Noordzee plastiekvrij te maken

Kunstwerk van Dan Fauré Foto: Dan Fauré

Turnhout - De vervuiling van de zeeën met plastiek krijgt heel wat aandacht. Ook kunstenaars dragen daar hun steentje voor bij, maar ook in Turnhout zelf is het probleem soms groot. (dmm)

De vervuiling van de Noordzee met plastiek en andere soorten afval bedreigt een gans ecosysteem.  De hoeveelheden kunststof op de Belgische stranden en opgevist door vissers doen vermoeden dat er in de Noordzee aanzienlijke hoeveelheden plastiek circuleren, die deels afbreken tot het niet veel groter is dan een zandkorrel. Dit zogenaamde microplastiek blijft een bedreiging omdat het andere vervuilende stoffen (pcb’s, dioxines, etc.) aantrekt en deze in de voedselketen kan brengen.

Actie

De artiest Dan Fauré wil tot actie overgaan en verkoopt daarom een drie meter lange tekening per opbod. Met de opbrengst kan men onderzoek verrichten naar het voorkomen van plastiekafval in onze wateren. Het kunstwerk wordt per opbod verkocht gedurende de tentoonstelling die nog loopt tot 14 december 2009 in Atelier 20+03, Graatakker 5, 2300 Turnhout. De galerie is open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30u. tot 16.30u.

Turnhout

Niet alleen de Noordzee is vervuild, maar ook kleinere wateren zoals de Aa in Turnhout. Wie de Aa bestudeert aan de Steenweg op Zevendonk, waar de Aa het Stadspark binnenstroomt, gelooft zijn ogen soms niet. Hopen plastiek verzamelen zich daar.  Vervuilers staan niet stil bij eventuele gevolgen. Gelukkig zijn er mensen die zich dat wel aantrekken.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio