Verkeer verstoord voor het goede doel

Truckrun in Turnhout een feest voor kinderen

Meer dan honderd vrachtwagens bezorgden vele kinderen een heerlijke dag. Foto: Dirk Mertens

Turnhout - De ganse zaterdag toerden vrachtwagens door Turnhout en omgeving om kinderen een hemelse dag te bezorgen. Hun getoeter was de ganse dag te horen.

Zaterdag 29 mei was een speciale dag voor kinderen die het op één of andere manier moeilijk hebben om in onze maatschappij optimaal te functioneren. Zeker honderdvijftig vrachtwagens reden viermaal een toer door Turnhout en omgeving en die chauffeurs vervoerden dus heel wat gelukkige kinderen, zo-ook bijvoorbeeld de leerlingen van de Turnhoutse school Molenheide.

Geduld

Natuurlijk zorgden de vrachtwagens voor heel wat verkeershinder. Zo stond het kruispunt Everdongenlaan - Steenweg op Zevendonk telkens een kwartiertje strop. Alle vrachtwagens mochten als één lange indrukwekkende rij het kruispunt oversteken. Autobestuurders en fietsers moesten dus wel geduld hebben, maar voor het goede doel had men er dat wel voor over. De komst van de vrachtwagens werd immers door getoeter duidelijk op voorhand aangekondigd en de politie leidde alles in goede banen.

Muziek

De avond voordien, vrijdag, was het evenement trouwens al ingezet met Vlaamse schlagermuziek en de bomvolle tent liet zich helemaal meeslepen. Er werd uit volle borst meegezongen. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio