Stad huldigt langst gehuwd Gents koppel

Gent - François Carron en Alice De Decker zijn sinds augustus 71 jaar gelukkig getrouwd. Daarom heeft Schepen Catharina Segers op Valentijnsdag, 14 februari, het koppel in de bloemetjes gezet. Tijdens de inhuldigingen gaf het koppel hun geheimen voor een lang huwelijk prijs.

Op 26 augustus 1939 gaven François Carron en Alice De Decker elkaar het jawoord. ‘Pas na al die jaren begrijp ik dat wat ik met mijn vrouw heb iets speciaals is,’ vertelt François Carron. ‘Elke dag werd ik naast haar wakker en onze liefde bleef elke dag bestaan. Dat vonden we vanzelfsprekend,’ gaat hij verder. Sinds hun platina bruiloft twee jaar geleden drong het pas door hoe sterk hun huwelijk is. 'We zijn enorm fier dat we het oudste Gents koppel zijn. Het siert de stad dat ze ons daarvoor beloont,' vertelt hij.

71 jaar met elkaar delen lijkt een hele opgave. ‘Nochtans is lang getrouwd zijn niet zo moeilijk. De truc is om vroeg te trouwen en lang te leven,’ zegt François Carron. ‘Je moet ook elkaar elke dag graag zien. Elke dag is het bij ons Valentijn,’ gaat hij verder. Toch heeft ook hun huwelijk mindere tijden gekend. ‘Iedereen maakt wel eens ruzie. Bij elk koppel kan het nu en dan eens wat minder gaan, ook bij ons, maar zolang je ’s avonds samen naast elkaar in bed kruipt en samen wakker wordt kan je de grootste problemen overwinnen,’ zegt hij.

Hopelijk kan het langst gehuwde koppel van Gent er nog heel wat jaren bijtellen. ‘Want als we niet meer samen zijn zal één van ons heen gegaan zijn. Zoiets zou ongelofelijk dramatisch zijn voor wie overblijft want we hebben elkaar hard nodig,' vertelt François Carron. Want volgens het koppel is liefde wat hen doet leven. 'Onze liefde houdt ons gezond. We hebben een reden om op te staan, namelijk voor elkaar zorgen,’ besluit hij.

Schepen van Burgerlijke stand Catherina Segers wou op Valentijnsdag de jongste koppels uit Gent en het oudste koppel uit Gent wat extra aandacht geven. ‘Mensen trouwen nog altijd, jammer genoeg telkens met een andere partner,’ grapte ze. ‘Daarom is een koppel dat 71 jaar getrouwde is wel iets heel speciaals. Zeker als ze nog zo gezond zijn als François en Alice,’ zei ze. In de namiddag zette de schepen ook de pas getrouwde koppels in de bloemetjes op het stadhuis.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio