Buggenhout strijdt mee voor de titel "Duurzaamste Gemeente"

Buggenhout - Buggenhout is een van de 8 Oost-Vlaamse gemeenten die deelnemen aan de verkiezing de ‘Duurzaamste gemeente’ die dit jaar voor het eerst in België wordt georganiseerd.

De verkiezing biedt alle Belgische gemeenten de kans om zich van hun duurzaamste kant te laten zien en hun duurzaamste project(en) in de schijnwerpers te plaatsen. De oproep tot het inzenden van projecten heeft veel gemeentes tot actie aangezet. In totaal werden in België 83 duurzame projecten ingezonden. In de provincie Oost-Vlaanderen werden 9 projecten voorgesteld en zijn er 8 deelnemende gemeenten. Ook onze gemeente Buggenhout waagt haar kans bij deze verkiezing!. Naast Buggenhout vinden we op de deelnemerslijst : Destelbergen, Eeklo, Geraardsbergen, Lierde, Ronse, Sint-Niklaas en Zulte.

Wie wat meer wil lezen over deze wedstrijd verwijzen wij graag naar de website http://www.duurzaamstegemeente.be/nl/deelnemers/oost-vlaanderen

 Voor de provincie Oost-Vlaanderen wordt één gemeente genomineerd.

Alle gemeenten konden zich tot 15 juli met hun duurzame projecten inschrijven. De projecten mochten zeer uiteenlopend zijn, zolang ze aandacht hadden voor duurzaamheid in haar ruimste betekenis, namelijk het ideale evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen.

 

De dossiers worden momenteel beoordeeld door een onafhankelijke jury, die rekening houdt met de grootte van de gemeente en haar beschikbare middelen. Zo maken alle gemeenten evenveel kans . Per provincie wordt één gemeente genomineerd. De genomineerden kennen we in de week van 19 augustus. Uit deze shortlist wordt uiteindelijk één gemeente verkozen tot ‘Duurzaamste gemeente 2012’. Die wordt bekendgemaakt op 25 september 2012.

 Meer informatie over de verkiezing vindt u terug op de website www.duurzaamstegemeente.be.  

Wij houden u natuurlijk op de hoogte van het verdere verloop van deze verkiezing.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio