Lummense sporters gehuldigd op kampioenenviering

Sportman + Sportploeg + Sportverdienste Foto: © Sportdienst Lummen

Lummen - Op vrijdag 31 januari 2014 werden de Lummense laureaten gehuldigd tijdens de jaarlijkse kampioenenviering in het gemeentelijk sportcomplex Vijfsprong te Lummen.

Na de verwelkoming door de schepen van sport Wim Vangeel werden meer dan driehonderd sporters gehuldigd. Zij ontvingen een mooie handdoek met het logo van de gemeente Lummen.


Tevens werden volgende sportprijzen uitgereikt:

- trofee van sportverdienste: Jean Deferm - Naast medestichter van de Lummense zwemclub is Jean Deferm 41 jaar begeesterend trainer geweest. Hij heeft de club mee uitgebouwd tot een club wijd gekend tot ver buiten Lummen. Het aantal kinderen dat hij heeft leren zwemmen is niet te tellen. De staat van Jean was er een van onvoorwaardelijke overgave aan de club en het zwembad.

- sportman van het jaar: Luc Hermans - Als Belgisch kampioen berglopen en Vlaams kampioen halve marathon in de categorie masters heren +55 kan hij terugblikken op een verdienstelijk sportief jaar. Hij heeft dit winterseizoen al alle wedstrijden van het Limburgs crosscriterium gewonnen.

- beloftevolle jongere: Robbe Ghys - Hij behaalde in 2013 maar liefst negen nationale titels, een Vlaamse trui en was hij winnaar van de Beker van België.

- sportploeg van het jaar: Petanqueploeg Genenbos-Lummen - Nico Claes, Gino Claes en Nico Willems zijn Belgisch kampioen tripletten en winnaars van enkele internationale tornooien in Nederland, Duitsland en Frankrijk.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio