Cursus multimedia met de bib

Hamme - De bib heeft de afgelopen jaren haar steentje bijgedragen aan de missie om zoveel mogelijk mensen vertrouwd te maken met de moderne technologie en media. Op initiatief van het samenwerkingsverband De Leesdijk worden al vele jaren starterscursussen voor pc gegeven in de 9 bibliotheken in de regio rond Dendermonde, dus ook in Hamme. Omdat de technologie steeds verder evolueert willen ze ook smartphone en tablet eigenaars verder op wegzetten via workshops.

De eerste workshop vindt plaats op dinsdag 10 mei om 19u00. Je leert er op één avond werken met een tablet-pc. Wat is het verschil met een gewone pc of laptop? Wat kan je ermee doen? Hoe werk je ermee? Waar vind je interessante apps? Je komt het allemaal te weten in deze workshop.

Een tweede workshop vindt plaats op donderdag 19 mei van 19u00 tot 22u00 en is gericht op mensen die een Ipad hebben, maar de functies nog beter willen leren kennen. De nadruk ligt op het gebruik van het toestel, niet op de apps die er bestaan. Je leert je apps te installeren en rangschikken, je instellingen te bekijken, het gebruik van het geheugen te optimaliseren, je mails te beheren en te surfen op het Internet. De eigen Ipad meebrengen is wederom noodzakelijk.

De derde vindt plaats op donderdag 2 juni om 19u00 en staat helemaal in het teken van de smartphone. Wat kan je allemaal met een smartphone? Hoe haal je er alle mogelijkheden uit? Hoe los je probleempjes op?

Anders dan de starterscursus voor pc-gebruik is deze workshop niet exclusief gericht op senioren, dus mensen van alle leeftijden kunnen zich inschrijven. Het aantal plaatsen is beperkt, dus snel inschrijven is noodzakelijk! Voor deze workshops is het ook van belang dat zoveel mogelijk mensen hun eigen toestel meebrengen naar de bib. Voor alle workshops geldt dat de deelnemers hun eigen tablet, Ipad of smartphone dienen mee te brengen.

Inschrijven: bib Hamme, Achterthof 94, 9220 Hamme
info: 052/47.92.20 of bibliotheek@hamme.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio