Ambtenaar Guido Michiels wint Oxford fiets met ik kyoto-actie

Ambtenaar Guido Michiels wint Oxford fiets met ik kyoto-actie

Foto: Davy Verhelst

Hamme - Zoals elk jaar nam ook deze keer het gemeentebestuur van Hamme deel aan de ik kyoto-actie van Bond Beter Leefmilieu. Werknemer-deelnemers probeerden zoveel mogelijk duurzaam te pendelen naar het werk.

Schepen Hilde Landtsheer en duurzaamheidscoördinator Mireille Vermeiren lichten toe: “ik kyoto’ is dé campagne in Vlaanderen en Brussel die duurzaam woon-werkverkeer in de kijker zet. De actie liep van 1 juni tot 16 juli 2010. Gedurende deze zeven weken sprokkelden ‘ik kyoto’-werknemers de duurzame pendeldagen bijeen. Iedereen die de auto aan de kant liet staan en op de fiets sprong of het openbaar vervoer nam kon zijn kilometer invoeren in een gebruiksvriendelijke internettoepassing, wie niet over een computer beschikte kon een ingevuld formulier binnenbrengen bij dienst milieu."

Het gemeentebestuur kon rekenen op 27 deelnemers die zorgden voor 488 duurzame pendeldagen die resulteerden in een CO2 besparing van 888 kg. Als toemaatje werden er prijzen verloot onder de deelnemers. Deze keer was er een hoofdprijs voor Hamme weggelegd: ambtenaar Guido Michiels fietste de deur uit met een fonkelnieuwe Oxford. Misschien volgende keer toch maar deelnemen!

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio