Leerlingen PTI dingen mee naar creatie VRT tourtafel

Leerlingen PTI dingen mee naar creatie VRT tourtafel

Foto: PTI

Hamme - De VRT vroeg aan de technische scholen met een afdeling houtbewerking een tafel te maken die tijdens de live uitzendingen tijdens de Ronde van Frankrijk kan gebruikt worden om gasten te ontvangen voor het afnemen van interviews. De ritwinnaars signeren de tafel die na afloop per opbod zal verkocht worden ten voordele van het goede doel. Maar liefst 80 scholen toonden aanvankelijk interesse in dit project en hoopten dat de keuze van de programmamakers op hun tafel zou vallen. Na een eerste selectieronde en verscherpen van de eisen werd dit aantal bijna gehalveerd. Zo'n 43 scholen waaronder PTI Hamme kwamen met hun eindresultaat naar Gaasbeek.

Voor het PTI was de creatie van deze tafel een visitekaartje voor de vakbekwaamheid van hun leerlingen en de teamspirit onder de praktijkleerkrachten van de verschillende afdelingen.
Tijd noch moeite werden gespaard : leerlingen kwamen maar wat graag buiten de lesuren aan hun tafel werken onder het goedkeurend oog van de leerkrachten die met niet minder dan perfectie tevreden waren.

Jammer genoeg hield het verhaal op in de eindronde voor onze vakschool en moesten ze uiteindelijk de duimen leggen voor de collega's in Torhout.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio