Handzame Koerse wordt ‘Handzame Classic’

Handzame Koerse wordt ‘Handzame Classic’

Foto: Dries Uyttenhove

Kortemark - Even leek het er op dat er in Handzame na 9 jaar ‘Driedaagse van West-Vlaanderen’ geen wielerwedstrijd niveau UCI 1.1. meer georganiseerd zou worden. De inrichters bleven echter niet bij de pakken zitten en veroverden een eigen stek op de UCI-kalender en doopten hun nieuwe UCI 1.1.-wedstrijd ‘Handzame Classic’.

Nieuwe wedstrijd

“Na veel inzet en geduld is de kogel door de kerk: onze wedstrijd heeft op een nieuwe datum een eigen stek op de UCI-kalender, onder een nieuwe naam: de Handzame Classic”, vertelt Bert Pattyn, voorzitter van de Krekedalvrienden. “Deze koers is nu onze eigen wedstrijd, iets waar we al negen jaar naar verlangden. Het niveau is dezelfde als andere jaren, namelijk UCI 1.1.”.
“Onze wedstrijd ligt ideaal ingebed tussen de voorjaarsklassiekers: twee dagen na Nokere Koerse, vijf dagen na Parijs-Nice, drie dagen na Tirreno, vijf dagen voor het begin van de Flanders Classics. Een beter deelnemersveld dan de vorige jaren is dus zeker aan de orde”, meent Bert Pattyn. “In deze lustrumeditie willen we een extra dimensie geven aan ons evenement. Het parcours wordt aangepast om een ideale voorbereiding te vormen voor de Vlaamse Klassiekers, vandaar de naam Classic”. Meteen licht Bert een tipje van de sluier op als we het hebben over het parcours: “Het peloton zal het Heuvelland verkennen, maar zonder de risicovolle afdaling van de Kemmelberg. De bedoeling is om de renners te koesteren in hun belangrijke voorbereiding.” En de Krekedalvrienden lijken zelfverzekerd: “Wij, de Krekedalvrienden, geven onszelf drie jaar om onze wedstrijd de uitstraling te bezorgen van een echte semi-klassieker”.

Cote à l’os Event

“Om ons project aan onze sponsors voor te stellen en om wat geld in het laatje te brengen organiseren we komende vrijdag, dat is 17 december, onze jaarlijkse Cote à l’os-Event in OC De Kouter. Wie erbij wil zijn kan nog tickets bestellen bij slager Jan in de Kronevoordestraat te Handzame. Voor de prijs van 17 euro krijg je een aperitief, cote à l’os à volonté met verschillende sauzen, groenten, aardappelen en een glas wijn. Iedereen is welkom vanaf 19.30”, besluit voorzitter Bert Pattyn.

duh
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio