Dolle Dinsdag Compagnie kleurt Edewalle Kermis

Dolle Dinsdag Compagnie kleurt Edewalle Kermis

Foto: duh

Kortemark - Binnenkort wordt er weer heel wat gekermist in Groot-Kortemark. Edewalle bijt daarbij de spits af. Net zoals vorige edities is de DDC, ofwel Dolle Dinsdag Compagnie, daarbij de drijvende kracht. De DDC bestaat uit Frans Stevens, Hilde Gheeraert, Geert Dewilde, Geert Goderis en Geert Vanmaele.

Fietszoektocht
Hilde Gheeraert: “We hebben de DDC opgericht in 1995. In feite doen we naast het kermisprogramma nog een aantal zaken. Zo is onze fietszoektocht op dit moment aan de gang. Die begon op 1 juli en loopt nog tot 16 augustus. De tocht is 25 km lang en bevat 20 te zoeken foto's. Men kan de fietstocht op vier verschillende plaatsen starten, namelijk in café De zoeten Inval te Edewalle, café Markhove te Kortemark, café 't Oud Cortemark te Kortemark en café De Sportwereld te Handzame. Inschrijven kan aan de startpunten aan 2,50 euro per boekje. Iedereen wint een prijs. De prijsuitreiking zelf doen we in De Tweesprong te Edewalle, tijdens onze Hobby- en Kunstmarkt. Dit is op zaterdag 18 augustus om 18.30u. Daarnaast organiseren we een bingo-avond in november en een beenhespavond in het voorjaar. Die evenementen doen we allemaal in functie van de optredens tijdens Edewalle kermis”. Geert Dewilde vult aan: “De optredens organiseren we sedert 2002. We hadden hier al Paul Severs, Lisa Del Bo, Christoff, Frank Galan, Luc Steeno en verleden jaar nog Willy Sommers.

Kermisprogramma
Frans Stevens: “Onze hoofdbezigheid is uiteraard Edewalle Kermis. Op zaterdag 18 augustus organiseren we een kunst- en hobbymarkt in De Tweesprong, de lagere school van Edewalle. Vanaf 14u tonen kunstenaars en hobbyisten wat ze in hun mars hebben. Zo hebben we juwelisten, modelbouwers en nog veel meer. Er is zowel demonstratie als verkoop. Op zondag 19 augustus hebben we dan de gratis optredens in de P.D. Vanhautestraat. Om 19u beginnen we met de 60’s covergroep ‘No Milk Today’. Om 21u draaft Danny Fabry op en om 22u staat Bart Kaëll op het podium. Op woensdag 22 augustus organiseren we vanaf 20u een karaoke-avond in de school van Edewalle. Op donderdag 23 augustus doen we op dezelfde locatie nog een barbecue. Die begint om 18u. Daarna zorgt de gemeente voor het afsluitende vuurwerk”.
Inschrijven voor de barbecue kan bij Frans Stevens (051629693) of bij Hilde Gheeraert (0476339591). Volwassenen kunnen er aanschuiven aan 12 euro, kinderen aan 6 euro.

duh
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio