Saint Marteau toont blote billen aan Korenmarkt

Je hoort ze op de Korenmarkt niet klagen dit jaar. 'We proberen elke dag een artiest te hebben waarvan we toch zeker zijn dat hij een groot publiek trekt, en we proberen zo gevarieerd mogelijk te zijn. En eerder op de dag streven we er naar om voor de publiekstrekkers ook groepen te zetten die soms een heel specifiek publiek aantrekken' aldus organisator Tine De Rijck. Paul Michiels, Gene Thomas; Coco Jr zitten daarbij in het vakje van de publiekstrekkers, Binti, de jongens van Bandits horen dan eerder thuis in het tweede rijtje. Nog in dat rijtje: Saint-Marteau. Medewerkster Aaike Geusens ging kijken en zag zijn blote billen.

Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014.


De Korenmarkt is vrijwel leeg als Saint Marteau, strak in het pak en vol zelfvertrouwen, het podium opstapt. Bij opener L’Abusée wordt al meteen duidelijk dat we een show met alles erop en eraan mogen verwachten. 

Het duurt slechts drie nummers vooraleer hij de kostuumbroek van zijn lijf scheurt. Een zwarte onderbroek verschijnt, maar later blijkt eronder nog een rode glitterslip verborgen te zitten. De blote billen van Saint Marteau houden een heleboel nieuwsgierigen staande en de Korenmarkt stroomt geleidelijk aan vol. Met En trottinette krijgen we ook al een voorproefje van zijn nieuwe show ‘Saint Marteau à la folie’. En speciaal voor diegene die de Franse taal niet machtig zijn, beeldt hij de tekst ervan ook nog eens op een hilarische manier uit. Serge Gainsbourg’s Pourquoi un pyjama is de enige cover en meteen ook het laatste nummer op de setlist.

Saint Marteau introduceert in korte tijd zijn flamboyante zelve aan het aanwezige publiek. En ondanks zijn show toch wel gedurfd is, kan het op veel enthousiasme rekenen. Aanstaande zondag speelt hij nogmaals op de Gentse Feesten om 21u30 in theater Tinnenpot. 

Vandaag op de Korenmarkt. 16u30: Shapeshifted. 20u30 Marcacaïbo, 22u45 Jean Bosco Safari The Soul Foundation


 


Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio