Familie kapitein Gilson woont tweede voorstelling Bloednacht bij (Update)

Familie kapitein Gilson woont tweede voorstelling Bloednacht bij (Update)

De spanning stijgt wellicht bij Koen Huybens, de auteur van de evocatie Foto: Dirk Van de gaer

Aarschot - Op woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 augustus 2014 worden om 21.30 uur de openluchtvoorstellingen ‘Bloednacht’ opgevoerd in de Museumtuin. De familie van kapitein Gilson woont de evocatie op donderdag 14 augustus bij.

‘Bloednacht’ is de evocatie van het oorlogsdrama dat zich 100 jaar geleden in Aarschot afspeelde. Wanneer de Duitse generaal-majoor Johannes Stenger op 19 augustus 1914 dodelijk werd getroffen door een kogel, nam het Duitse leger vergeldingsmaatregelen op de Aarschotse bevolking. Regisseur Ronny Verheyen herwerkte de tekst van Koen Huybens tot een openluchtvoorstelling die op 13, 14 en 15 augustus 2014 telkens om 21.30 uur opgevoerd wordt in de Museumtuin. Paul Bosmans zorgde voor de Duitse vertaling van de tekst.

Familie kapitein Gilson woont voorstelling ‘Bloednacht’ op 13 augustus bij

De geschiedenis wordt tastbaar door de aanwezigheid van familieleden van slachtoffers en de familie van kapitein Gilson. Kapitein Gilson verdedigde de stad tijdens de Slag bij Aarschot op 19 augustus 1914. Zijn kleinkinderen wonen de openluchtvoorstelling bij op 14 augustus 2014.

Bezoek aan de tentoonstellingen, extra scènes en ‘Oorlogsbuffet’

Vanaf 19 uur worden de tentoonstellingen ‘Gasthoven Invites’ in Het Gasthuis en ‘Aarschot Martelaarsstad 1914’ in het Stedelijk Museum, ‘t Bruine Café en de Museumtuin exclusief opengesteld voor bezoekers van de evocatie. In de Museumtuin worden extra scènes vertoond en wordt een ‘Oorlogsbuffet’ voorzien waar de bezoekers naar keuze een ‘Oorlogsschotel vis of vlees’ kunnen samenstellen. Voor de vleesliefhebbers is er onder andere geperste kop, rauwe ham en gebakken ham en voor de visliefhebbers pekelharing en sardientjes. Bezoekers kunnen genieten van het ‘Oorlogsbuffet’ voor 10 euro per persoon, zowel voor als na de evocatie (vanaf 23 uur).  

Enkel nog tickets voor voorstelling ‘Bloednacht’ op 15 augustus

Wie nog geen tickets voor ‘Bloednacht’ heeft, kan zich beter haasten. De voorstellingen op 13 en 14 augustus 2014 zijn al uitverkocht. Enkel voor de voorstelling van 15 augustus 2014 zijn nog plaatsen beschikbaar.  

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio