Handboek van spitsuurvrouw Sara Van Wesenbeeck

Handboek van spitsuurvrouw Sara Van Wesenbeeck

Foto: dvdb

Bonheiden - Organisatietalent Sara Van Wesenbeeck heeft een nieuw boek geschreven "Handboek van een spitsuurvrouw", uitgegeven bij Lannoo. Het boek is bestemd voor iedereen die de puzzelstukken anders wil leggen.

"Maar de verandering om op te tornen tegen de rat race gaat niet van vandaag op morgen", zegt Sara Van Wesenbeeck."Het gaat stap voor stap en ontstaat vanuit het gevoel dat je niet langer ‘meer van hetzelfde’ wilt. Van daaruit ga je een stand van zaken opmaken, inzichten verwerven en actie ondernemen. Succeservaringen motiveren je vervolgens om vol te houden en met succes je nieuwe doelen te realiseren.

Als coach motiveer ik je en aanmoediging vind je onder meer ook in de voorbeelden van mensen die het hebben voorgedaan. Met de beproefde recepten die ik je in mijn boek aanreik, kun je actie ondernemen. Het enige dat jij dan nog moet doen Maar 'Het handboek voor de spitsuurvrouw' gaat verder dan het oppoetsen van de buitenkant. Het wil aanzetten tot duurzame verandering. Naast inzichten, inspiratie en motivatie reik ik je ‘goede gewoontes’ aan. Daar kun je meteen mee aan de slag, of zodra je er klaar voor bent. Verhelderende inzichten, tools en inspiratie vind, is de vruchten plukken van je acties en ten volle genieten van de successen die je boekt."

Goed gevuld

In het eerste hoofdstuk staat de schrijfster stil bij de vraag: heb je het écht te druk om te leven? Omdat het in het drukke leven niet vanzelfsprekend is om te starten en te stoppen - 95 procent van de mensen stelt weleens dingen uit en pauzeren zie je als puur tijdverlies - en om door te gaan zonder al te veel omwegen en ‘energieverlies’, wijdt zij de drie daaropvolgende hoofdstukken aan deze bijzondere ‘kunsten’: starten, doorgaan en stoppen." Je legt er de basis mee voor al je acties", zegt ze. Daarna belicht ze de verschillende spitsuurmomenten in het leven van een carrièrevrouw: van de drukke ochtendspits en de hectische overgangen van het privéleven naar het werk, tot het spitsuur op het werk, voor de vakantie en tijdens de eindejaarsperiode. Ook de spitsuurmomenten in het privéleven komen aan bod, want het is niet niks om na het krijgen van een kind weer met hetzelfde elan aan het werk te gaan. Tot slot vertelt zij hoe je met je goede voornemens uit dit boek aan de slag gaat en hoe je zo succes kunt boeken in je leven en je werk. Aan het eind van elk hoofdstuk heb ik de belangrijkste inzichten, tools en acties voor je samengebracht in enkele ‘lifesavers’ die je in één korte hap tot je kunt nemen.

'Het handboek voor de spitsuurvrouw', je survivalgids voor de ratrace van elke dag, is uitgegeven bij Lannoo en is vanaf 15 september te koop in België en Nederland.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio