Stedenbouwkundige Secchi krijgt laatste rustplaats op Hoog Kortrijk

Stedenbouwkundige Secchi krijgt laatste rustplaats op Hoog Kortrijk

Foto: if

Kortrijk - De bekende Italiaanse stedenbouwkundige Bernardo Secchi, die afgelopen maandag na een korte ziekte op 80-jarige leeftijd overleed in zijn woonplaats Milaan, krijgt zijn laatste rustplaats in Kortrijk.

Secchi liet in zijn testament opnemen dat zijn as verstrooid moet worden op de begraafplaats Hoog-Kortrijk. Hij vond de zogenaamde landschapsbegraafplaats een van zijn allermooiste ontwerpen. Secchi was ereburger van de stad Kortrijk.

Secchi had een grote invloed op zijn geboorteplaats Milaan en hertekende ook grote delen van Barcelona. Ook in België was hij erg actief. In Antwerpen tekende hij verantwoordelijk voor het Theaterplein met de bekende overkapping, en enkele jaren geleden nog maakte hij de plannen voor het fel gewaardeerde Park Spoor Noord. In Mechelen werkte hij aan de renovatie van de Lamot-Site.

Secchi, die tal van boeken publiceerde over stadsontwikkeling, was ook betrokken bij de plannen voor Le Grand Paris en was tot kort voor zijn dood bezig met projecten in Moskou. Toch krijgt de invloedrijke Italiaan dus zijn laatste rustplaats in Kortrijk, waar hij ook de plannen maakte voor de vernieuwde Grote Markt en het stadsdeel Hoog-Kortrijk.

'Dinsdag nam de familie contact op met ons. Wij komen uiteraard tegemoet aan zijn laatste wens om zijn as hier te verstrooien', aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Wanneer de asverstrooiing doorgaat is nog niet bekend, donderdag is er eerst een afscheidsdienst in Milaan.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio