Drie nieuwe loopomlopen in Meetshovenbos

Schepen van Sport Geert Schellens en leden van Sportiva Gelrode tevreden met nieuwe parcours Foto: IF

Aarschot - Meetshovenbos is al jaren een prachtige locatie waar wandelaars en joggers in een rustige en natuurlijke omgeving kunnen sporten. Dat sportievelingen wel eens verloren liepen in Meetshovenbos wordt nu vermeden door het uittekenen van drie loopomlopen.

Onder impuls van loopclub Sportiva Gelrode en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), de beheerder van Meetshovenbos, werden in het Meetshovenbos drie loopomlopen aangeduid en bewegwijzerd. Blauwe, groene en rode pijlen duiden de trajecten aan.

Drie startplaatsen
De blauwe omloop is 2,6 km lang, de groene omloop 3,4 km en de rode 5,4 km. Wie de drie parcoursen combineert, kan zo'n 11 km lopen. De loopomlopen komen samen op drie startplaatsen, namelijk start Noord aan de Mechelbaan, start Oost aan de Kleine Mechelsebaan en start Zuid in het bos ter hoogte van ’t Wit Toreke.

Mooie locatie om te joggen
'Het Meetshovenbos is een prima locatie om te lopen en de parcoursen zijn bewegwijzerd met duidelijke pijltjes. We hopen dat joggers de nieuwe omlopen zullen volgen en respecteren om er in een gezonde omgeving hun kilometertjes te kunnen doen', zegt schepen van Sport Geert Schellens (sp.a).

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio