Valentijn in Koksijde-Oostduinkerke

Een Knuffelduik en Paul Delvaux wandeling voor Valentijn

Een Knuffelduik en Paul Delvaux wandeling voor Valentijn

Foto: if

Koksijde - Misschien wat vroeg om het er nu al over te hebben, maar na de feestdagen is het al snel Valentijn en tijd om te bedenken waar je je lief mee wilt verrassen. Als het eens wat anders mag zijn dan rozen of pralines, dan heeft de badplaats Koksijde-Oostduinkerke beslist wat te bieden, zoals de jaarlijkse Knuffelduik bijvoorbeeld.

Begin het Valentijnweekend op een frisse manier met een Knuffelduik op 13 februari 2016. Plaats van afspraak is Oostduinkerke-Bad waar de deelnemers zich al van in de voormiddag kunnen opwarmen aan glühwein en genieten van muzikale animatie. Rond 14 uur wagen honderden verliefden en anderen zich aan een duik in het ijskoude Noordzeewater dat je dankzij een stevige knuffel van je partner best kunt trotseren.

Delvaux

Paul Delvaux is onlosmakelijk verbonden met Koksijde. In 1930 ontmoette hij er Anne-Marie De Martelaere die hij ‘mijn Tam’ noemde. Zij werd zijn eerste grote liefde maar werd  door zijn moeder nooit  aanvaard. Hij trouwde in 1937 met iemand anders, maar het was niet dezelfde liefde. In 1947 ontmoette hij Tam opnieuw, geheel toevallig en sindsdien waren zij onafscheidelijk.

Maak tijdens het weekend van Valentijn een romantische wandeling in de voetsporen van Paul Delvaux, door de oude straten van St.-Idesbald waar de verliefde schilder met zijn Tam de mooiste momenten beleefde. De wandeling ‘Uit Vriendschap’ is 6,5 km lang en de wandelbrochure is verkrijgbaar via de toeristische dienst.

 

Meer informatie over bovenstaande activiteiten is verkrijgbaar op www.koksijde.be en Toerisme Koksijde-Oostduinkerke, Zeelaan 303, 8670 Koksijde, T 058 51 29 10, toerisme@koksijde.be

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio