'Onzen Tijd' op erfgoeddag

'Onzen Tijd' op erfgoeddag

Op Erfgoeddag pakt Aarschot met een bijzonder drieluik uit Foto: Stad Aarschot

Aarschot - Op Erfgoeddag, zondag 23 april 2017, geven de Aarschotse woonzorgcentra en het Stedelijk Museum de aftrap voor de expo ‘In onzen tijd’. Deze tentoonstelling belicht het leven van de bewoners van de woonzorgcentra en werd ook door hen samengesteld.

Op 23 april 2017 kan je van 10 tot 18 uur kennis maken met een drieluik uit het leven, verdeeld over het Stedelijk Museum, Lokaal Dienstencentrum Orleanshof en WZC Sint-Jozef. Daarna loopt de expo nog tot en met zondag 21 mei 2017 door op de drie locaties. Stedelijk

Museum Aarschot
Het Stedelijk Museum brengt verhalen over geboorte en doop. "Niet merkwaardig aangezien het museum gevestigd is in een materniteit uit de jaren ‘60. De laatste bevallingen gebeurden in 1984. De bewoners halen herinneringen op aan gynaecoloog Dierickx en kinderarts Poot. Zo brengen ze de geschiedenis van het Stedelijk Museum tot leven", zegt schepen van Cultuur Steven Omblets (CD&V).

Woon- en zorgcentrum Sint-Jozef
WZC Sint-Jozef zoemt in op de kinder- en jeugdjaren van de bewoners, namelijk de jaren ’20, ’30 en ’40. De expo belicht de schooljaren van de bewoners en hun vrije tijd, met kermissen, dansfeesten, bioscoop- en cafébezoekjes als hoogtepunt.

Lokaal Dienstencentrum Orleanshof
Het OCMW van Aarschot brengt het verhaal na het huwelijk, vanaf de jaren ’40 tot nu. De zorg voor het gezin en de kleinkinderen, het pensioen, de jubilea en de hobby’s. Tot de rollen plots omdraaien… Hoe ervaren de bewoners het leven in een woonzorgcentrum? Op dezelfde locatie toont het Stedelijk Archief en Documentatiecentrum Aarschot (SADA) enkele unieke verbouwingsplannen uit de archiefcollectie van het OCMW.

Leuke extraatjes
Op Erfgoeddag kan je op de verscheidene locaties terecht voor leuke extraatjes. In WZC SintJozef kan je pannenkoeken eten, in Lokaal Dienstencentrum Orleanshof ijsjes en taart in het Stedelijk Museum.

Meer info
Stedelijk Museum Aarschot Elisabethlaan 103 - 3200 Aarschot Tel: 016 56 84 51 - e-mail:museum@aarschot.be
website: www.hetgasthuis.be/museum Openingsuren: ? Dinsdag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur. ? Zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur. Gratis toegang.
Woon- en zorgcentrum Sint-Jozef Diestsesteenweg 488 - 3201 Rillaar Tel: 016 50 91 91 - website: www.sintjozefrillaar.be Lokaal Dienstencentrum Orleanshof Leuvensestraat 148 - 3200 Aarschot Tel: 016 48 24 40 - e-mail: orleanshof@ocmw-aarschot.be 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio