Okan-klas SJIB toont werking en belevenissen met tentoonstelling

Okan-klas toont 'Hart zonder Woorden'-Update

Begijnendijk / Aarschot - Nog tot 27 juni 2017 kan je in CC Het Gasthuis terecht voor de tentoonstelling van de OKAN-klas van het Sint-Jozefsinstituut Betekom (SJIB). Bij de opening deden de leerlingen en leerkrachten menig aanwezigen verbazen.

Het Sint-Jozefsinstituut in Betekom (SJIB) heeft organiseert al zes jaar een Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers (OKAN). Emily Claes en Eva Jaspaert zijn de drijvende krachten binnen dit project, respectievelijk als coördinator en zorgleerkracht. "Dit jaar zijn er een dertigtal leerlingen tussen de 12 en de 18 jaar uit 12 verschillende landen en evenveel talen samen aan het werk om het Nederlands te leren. Allen hebben ze een eigen verhaal over hun afkomst en hun leven", zegt Jaspaert. "In de beginfase van het Nederlands leren moeten ze elkaar en ons vaak verstaanbaar maken met gebarentaal. Dat feit werkten ze mooi uit in kunstwerken die nu tentoongesteld worden onder de noemer 'Hart zonder woorden', een passende naam", zegt Louwette. Tijdens de opening van de tentoonstelling donderdagavond droegen enkele leerlingen een zelfgemaakte, meestal emotionele tekst voor. Anderen brachten een knappe dans of een mooi lied in hun eigen taal. "Het komt allemaal recht vanuit hun hart, net als de gemaakte tekeningen en schilderijen", zeggen de twee Eva's. Het jonge internationaal gezelschap kon de talrijk opgekomen sympathisanten enorm bekoren. Ook Phara de Aguirre genoot van wat het 'divers' groepje bracht: "Dit is toch wel een geweldige en warme afsluiter van een schooljaar, zo eentje dat je niet vaak tegenkomt."

De tentoonstelling loopt nog tot en met dinsdag 27 juni 2017 in CC Het Gasthuis

Geniet alvast van de Braziliaanse versie van het vooral van 'Shrek' bekende liedje 'Allelujah', gebracht door de Braziliaanse zusjes uit de Okan-klas. Op weg naar de Voice?

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio