Een jongensdroom komt uit: 'Straalvogel' uit Jommeke bestaat nu in het echt

Middelkerke - Het Normandpark in Middelkerke heeft er een wel heel opvallende blikvanger bij. Eentje die heel wat Jommekefans geukkig zal maken. De Straalvogel, het bekende vliegtuig waaraan tekenaar wijlen Jef Nys in 1962 een heel avontuur wijdde, is terug. En hoe! In het park kunnen kinderen voortaan in de cockpit van een op ware grootte gemaakt exemplaar hun eigen avonturen beleven.

Het kunstenaarsduo Tardioli & Cauwenberghs bouwde in samenwerking met de Openbare Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en op vraag van het gemeentebestuur Middelkerke een replica van de Straalvogel op ware grootte, negen meter lang en 8,5 meter breed.

Fictie en realiteit komen samen

“En dat gebeurde met uitsluitend gerecycleerde materialen”, legt Alessandro Tardioli uit. “Net zoals Jommeke en Filiberke destijds hun oorspronkelijk vliegtuig bouwden uit onderdelen die ze hadden gevonden in de garage en op de zolder van hun ouders. Fictie en realiteit hebben elkaar gevonden in dit project”, zegt Alessandro Tardioli lachend.

Bijschrift Foto:

Bij de inhuldiging was ook de weduwe van Jef Nys aanwezig. "Dit is een heel bijzondere dag. Mijn man zou hier heel gelukkig mee geweest zijn. Een emotioneel moment, dat zeker. Ik ben trouwens zeer blij dat zijn werk op deze manier wordt voortgezet. De geest van Jommeke, zoals mijn man het bedoeld heeft, blijft bestaan",  aldus Jo Nys.

Bijschrift Foto:

Meteen werd ook het nieuw album 'Missie Middelkerke' voorgesteld. Het avontuur speelt zich volledig in de badplaats af en ligt vanaf 21 juni in de winkel.

Bijschrift Foto:

Bijschrift Foto:

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees