Vlaanderen investeert 270.000 euro in West-Vlaamse jeugverblijven.

Koksijde / De Haan / Nieuwpoort - Toerisme Vlaanderen investeert 268.761 euro in 10 erkende jeugdverblijven verspreid over de hele provincie West-Vlaanderen. Met dit geld kunnen vakantieverblijven hun accommodatie toegankelijker, moderner, brandveiliger of kindvriendelijker maken.

 
“Het aanbod van jeugdverblijven voor jongeren - met een beperking - is nog te beperkt in Vlaanderen”, zegt minister Ben Weyts (N-VA). “Een uitbreiding van het aanbod vergt serieuze investeringen en dat is dikwijls pas mogelijk als de overheid mee ondersteunt. Dat is één van de dingen die we met dit beleid doen”.

De Barkentijn in Nieuwpoort renoveert haar eetzaal van vloer tot plafond en verlichting. De keuken wordt uitgerust met een automatische blusinstallatie en de keukentoestellen worden volledig vernieuwd. Verder  worden de moderniseringsprojecten van De Lork in Kemmel ondersteund. Financiële steun is er verder ook voor onder meer mederniseringswerken in het vakantiedomein Hoge Duin te Oostduinkerke, ’t Eksternest in Westouter, Outside Tipi’s in Poperinge Ruiterschool Rodeberg Westouter,  Chat Botté in De Haan en Midwester in Koksijde

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio