Ierse pub Wolfsdonk start met eigen dartploeg

Aarschot is dartclub rijker

© dvg

© dvg

© dvg

© dvg

© dvg

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Op vrijdag 29 september was het een belangrijke dag voor de fans van de Ierse pub Dubh Linn en fans van het darten. Christophe opende immers zijn eigen dartlokaal en ging ook al dadelijk aan de slag in het Kempisch tornooi. Met een 1-9 overwinning was de start al knap gezet.

Dirk Van de gaer

Aarschot is een echte dartstad aan het worden. Heel wat cafés hebben de laatste jaren een eigen dartclub opgericht. De typisch Engelse sport blijkt hier aan te slaan. Zelfs de Hagelandse Dartsfederatie werd naar het Aarschotse gebarcht, meer bepaald naar het Stationsbuffet.

Gisteren werd ook het startschot gegeven voor de nieuwe Aarschotse ploeg, namelijk de 'Yellow Spot'. "We noemen onze ploeg naar een van de beste en echte Ierse Whiskey's", zegt Christophe van de Ierse pub Dubh Linn. "We spelen niet in de Hagelandse federatie maar in die van de Kempen. Hier kunnen we gezien onze goede resultaten bij een van de Kempische clubs waar wij met ons tweeën speelden, dadelijk starten in derde reeks. Het voordeel bij het spelen in de Kempische reeks is dat we tegen meer verscheidene ploegen aan de slag kunnen. Het nadeel is dat we soms toch wel verre tochten moeten ondernemen, zoals gisteren voor onze eerste echte match, namelijk in Turnhout." Het Dubh Linn-team ziet alvast een uitbreiding in het verschiet. De mogelijkse B-ploeg die er kan komen zal dan de Green Spot genoemd worden, eveneens verwijzend naar de Ierse drank.

Om de dartploegen vanuit de Kempen goed te kunnen ontvangen, maar ook om zelf veel te oefenen en de klanten te laten genieten van het darten, werd een deel van het vroeger terras opgeofferd en knap ingericht. Hiermee blijft het Dubh Linn-team in de lijn van waarvoor de pub bekend is: de knappe inrichting en leuke activiteiten. Dat was ook een deel van de redenen waarvoor de mensen in 2016 de pub tot het beste café van Vlaams-Brabant stemden. Zo is er op 14 oktober de tiende editie van de jogging georganiseerd door de pub. En op 30 november komen de Hothouse flowers optreden.

Ook nu doet de Ierse pub weer mee aan deze wedstrijd, zoals uiteraard alle cafés in Groot-Aarschot. Stemmen voor uw favoriete pub kan nog tot en met morgen zondag 1 oktober 2017: stem hier

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio