Pop-up Fair Trade café in nieuwe Stadsfabriek

Pop-up Fair Trade café in nieuwe Stadsfabriek

Steun de Fair Trade Foto: IF

Aarschot - De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking en de dienst Welzijn organiseren tijdens de week van de Fair Trade een vierdaags pop-up Fair Trade Café.

 Van 11 tot 14 oktober is iedereen van harte welkom in het pop up Fair Trade Café in de nieuwe Stadsfabriek (Martelarenstraat 36). Groot en klein kan er deelnemen aan verschillende activiteiten. Tijdens de activiteiten is de Fair Trade bar uiteraard open.

Programma
Op woensdag 11 oktober wordt gestart met een leuke namiddag voor kinderen. Om 14 uur is het dansen rond de wereld en om 15 uur yoga op wereldmuziek. Doorlopend kunnen de kinderen ook knutselen. Ouders kunnen in de gezellige Fair Trade bar genieten van een heerlijk Fair Trade drankje.
Om 20 uur is iedereen van harte welkom tijdens het schrijfcafé van Amnesty International. De organisatoren zorgen voor papier, omslagen, voorbeeldbrieven, balpennen…

Op donderdag 12 oktober kan je tijdens de donderdagmarkt gratis een (h)eerlijk tasje Fair Trade koffie drinken. Je bent er welkom van 9 tot 12 uur. Om 20 uur wordt gratis de film ‘Bienvenue à Marly-Gomont’ vertoond.
(1973, Seyolo, een Congolees van origine, heeft net zijn diploma geneeskunde behaald in Frankrijk. Omdat hij niet wil terugkeren naar Afrika en er voor een dictator te werken, grijpt hij zijn kans als dokter op het platteland, in een Frans dorp dat voor 95% bevolkt worden door koeien en voor 5% door mensen. Terug in Congo kondigt hij zijn beslissing aan in zijn gezin dat dolblij is. Anne, zijn vrouw, denkt zelfs dat ze in Parijs gaan wonen. Seyolo durft haar de waarheid niet te vertellen...)

Op vrijdag 13 oktober om 19 uur is er een heerlijke Fair Trade chocolade-proeverij. Om 20.45 uur is het een speciaal moment, namelijk de onthulling van het nieuwe logo van de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Aarschot (GROSA). Om 21 uur volgt een traktatie met  een knaloptreden van one+. 

Op zaterdag 14 oktober kan je er van 14 tot 17 uur een lekker glaasje thee of koffie gaan drinken met een heerlijk zoetje tijdens GROSA’s tea-time. Het pop-up Fair Trade Café sluit af met een Quiz van Curieus. Vorm een ploegje van maximum vijf personen en schrijf je vóór 12 oktober in via welzijn@aarschot.be. Je betaalt 10 euro inschrijving per ploeg. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio